Gündem

BİST100 endeksi

 

Geçtiğimiz hafta küresel piyasalara ABD – Rusya gerilimi damgasını vururken, Fed sıkılaştırma beklentilerinin tekrar ağır basması ile birlikte, Ukrayna konusunda ABD ve Rusya arasındaki karşılıklı açıklamalar piyasalarda da tansiyonu yükseltti.

Fed’in sıkılaşma beklentileriyle birlikte riskli varlıklardan çıkış hızlandı. ABD ve Avrupa borsalarında haftanın genelinde satış ağırlıklı seyir hakimdi. Nasdaq’ta haftalık kayıplar %10’ları aşarken endeks haftanın büyük bir çoğunluğunu 200 günlük HO’nun altında geçirdi.

Petrol fiyatları ise yedi yılın zirvesini gören yükseliş, emtia hisseleri ve diğer emtia fiyatlarında da yaşanan düşüşle birlikte son buldu. Rallinin sona ermesinde Amerikan stoklarında sekiz hafta sonra yaşanan ilk artış da rol oynadı. Yurtdışı tarafta bu hafta 25 – 26 Ocak’taki FED toplantısının ön plana çıkmasını bekliyoruz. Yurt içi tarafında ise TCMB’nin faiz kararı gündemi meşgul ederken, TCMB PPK’daki karar metnine bakıldığında da ‘Enflasyon’ vurgusunun ön plana çıktığını görüyoruz. TCMB karar metninde gelişmiş ülkelerin enflasyonla alakalı görüşlerine yer verildi. Metinde gelişmiş ülkelerin belirttiği yüksek enflasyonun küresel olduğu ve artan enerji fiyatları ve arz talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceği değerlendirmesi yapıldı. Bu hafta şirketlerin 4Ç finansallarını açıklamaları 24 Ocak’ta ARCLK finansalları ile başlayacak. Bankalar arasında ise ilk olarak 1 Şubat’ta AKBNK finansallarını açıklayacak. Konsolide olmayan bilançoların son açıklanma tarihi 1 Mart, konsolide bilançoların son açıklanma tarihi ise 11 Mart olarak belirlendi. Borsa İstanbul tarafında ise BİST100 endeksi geçtiğimiz hafta 1.960 – 2.100 bandında hareket ederken momentumun zayıfladığı dikkat çekti.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -