Gündem

BİST100 endeksi

Piyasalardaki gündemin ana maddeleri Rusya – Ukrayna gerginliği ve küresel resesyon endişeleri olarak kalmaya devam ediyor. Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında sıkılaştırma adımlarına ilk başlayan ülkelerden olan İngiltere kanadında geçtiğimiz günlerde enflasyon verisi %9 artış kaydederek son 40 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçti.

Yurt içi tarafta da Dolar / TL’nin seyri yakından takip ediliyor. Dolar endeksinin az da olsa geri çekilmesi sonrasında Türk Lirası gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine göre negatif ayrışıyor.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı ile Blinken ile görüşme gerçekleştirdi. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurularına ilişkin de değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu ; ‘’Türkiye, bu savaş başlamadan önce dahi NATO’nun açık kapı politikasını destekliyor. Bu iki ülkenin olası NATO üyeliklerine ilişkin bizim de meşru endişelerimiz var. Onlar terör örgütlerini destekliyorlar. Savunma ürünleri ihracatı konusunda da kısıtlamalar var. Biz endişelerimizi açıkladık, iki meslektaşımla da Berlin’de konuştum. Güvenlik endişelerini anlıyoruz ve Türkiye’nin de güvenlik endişeleri karşılanmalı’’ dedi. ABD Başkanı Biden ise yaptığı yazılı açıklamada Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği için yaptığı başvuruyu memnuniyetle karşıladıklarını ve sürece güçlü destek verdiklerini açıkladı.

BİST100 endeksi tarafında ise küresel piyasalara paralel seyir sürüyor. Çarşamba günü BİST100 endeksi güne yatay başlangıç gerçekleştirdi. Sınai endeksindeki satıcılı seyir ile birlikte gün içinde satıcılı eğilimine dönen endeks, özellikle gün sonuna doğru bankacılık sektörü paylarına gelen alımlarla geçtiğimiz işlem gününü yatay tamamladı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -