Gündem

Tohum Çeşitleri Nelerdir

tohum satın alırken mutlaka organik tohum almaya özen gösterilmesi gerekmektedir.

Tohum insan sağlığı ve fizyolojik ihtiyaçlarının karşılanması hususunda oldukça önemli ürünlerdir. sağlıklı ve genetiği değiştirilmemiş tohum ile yeni meyveler ve sebzeler üretmek insan sağlığı için oldukça önemlidir. Günümüzde neredeyse tüm tohumlar genetiği değiştirilmiş şekilde üretilmekte olup insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

Tohumların ekim zamanı her tohum için farklılık göstermekte olup hayatta kalabilmeleri ve yeterli besini alabilmeleri için dikildikleri topraklarda farklılık göstermektedir. Tohumların yetişebilmesi için toprağın ve toprağın sahip olduğu özellikler etkili olduğu kadar ekilecek olan coğrafyanın ve özellikle iklim koşullarının tohumların gelişebilmesi için elverişli olması gereklidir.

Tohum Çeşitleri Nelerdir?

Tohumlar sadece yediğimiz sebze ve meyveleri değil aynı zamanda evlerimizi, balkonlarımızı veya bahçelerimizi süsleyen bitkileri de meydana getirmektedir. Tohum çeşitleri genel kategorilendirmede şöyle sıralanabilir;

  • Sebze tohumu
  • Meyve tohumu
  • Şifalı bitki ve baharat tohumu
  • Çiçekli bitki tohumu
  • Sarmaşık tohumu
  • Bonsai tohumu
  • Ağaç tohumu

Özellikle son yıllarda popüler hale gelmiş molan Bonsai tohumu minyatür ağaç olarak da bilinen bonsai ağacı üretimi için kullanılmaktadır. Birbirinden farklı renklerde açan çiçeklere sahip olması ile hem minyatür ağaç hem de çiçekli bitkiler arasında yer alan süs bitkisidir.

Yukarıda vermiş olduğumuz tüm organik tohum seçeneklerine site üzerinden satın alabilir ve aynı zamanda hızlı ve güvenli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -