Gündem

Bornova’da dopdolu 18 Mart

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü resmi etkinlikleri Işıkkent’teki Polis Şehitliği’ni ziyaretle başladı. Bornova Kaymakamlığı, Bornova Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ile Gazi ve Şehit Derneklerinin çelenklerinin konulduğu anma etkinliğinde vatan uğruna canlarını feda eden şehitler için dua edildi, ailelerin acıları paylaşıldı. Daha sonra 1922 yılında Türk subaylarının Bornova’dan İzmir’e girdiği ilk gün şehit olan iki asker anısına Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önünde yapılan 9 Eylül Şehitliği’ne kırmızı karanfiller bırakıldı. İzmir Vali Yardımıcısı Hüseyin Karameşe, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Ercan Kahya ve Bornova Garnizon Komutanı Halil Ünver’in yerine aldığı resmi törenler Bornova Anadolu Lisesi’ndeki programla son buldu. Buradaki törende öğrencilerin sahnelediği Çanakkale Destanı gösterisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Şehitler hayrına lokma

18 Mart etkinlikleri Bornova Belediyesi’nin Büyük Çarşı girişindeki programı ile devam etti. Buradaki anma etkinliğinde şehitler hayrına lokma döktürüldü. Aynı yerde canlı heykeller Çanakkale’de savaşan askerlerin sembolize edildiği gösteri yaptı. Vatandaşlar gösteriyi ilgiyle izledi. Akşam ise Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu Çanakkale Türküleri’ni seslendirdi. Şef Dr. Mahmut Karagenç yönetimindeki koroya, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ni dolduran Bornovalılar hep bir ağızdan eşlik etti.

Çanakkale ruhu vurgusu

Düzenledikleri etkinliklerle Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve şükranla anıyorum.  Türk tarihinin altın sayfalarından birinin yazıldığı Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı kutlu olsun” dedi.  

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -