Gündem

Büyükşehir, Ceyhan Yellibel Mahallesi’nin 60 yıllık susuzluğuna son verdi

Şehir merkezi ve ilçelerde aralıksız hizmet sunan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), içme suyu ve kanalizasyon sorunu olan yerleri tespit ederek, olabildiğince hızlı çözüm üretiyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentin dört bir yanında halkın kronikleşmiş yol, su ve altyapı sorunlarını birer birer çözüyor.

Başkan Zeydan Karalar’ın talimatıyla harekete geçen ASKİ ekipleri, 60 yıldır susuzlukla mücadele eden Ceyhan Yellibel Mahallesi’nde sondaj çalışması gerçekleştirdi ve mahalle sakinlerini suya kavuşturdu. Ceyhan’a 22 kilometre mesafede bulunan ve ovaya oranla yüksek rakımı nedeniyle su ulaşımının zor olduğu mahallede, özellikle yaz aylarında su sorunu artıyordu.

ASKİ ekipleri tarafından tespiti yapılan noktada sondaj çalışması gerçekleştirilerek saniyede 16 litre su elde edildi. Mahallede bulunan çeşmelerin yetersiz geldiğini ve normalde zaten az akan suyun yaz döneminde tamamen kesildiğini ifade eden Mahalle Muhtarı Adem Güleç, yapılan hizmetten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ASKİ’ye teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -