Gündem

Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı yüzde 37 büyüyerek kapılarını açtı

Tüyap Adana Fuarcılık tarafından Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası,  Adana Ticaret Borsası, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü destekleri ve Adana Hazır Giyim Platformu iş birliği ile hazırlanan bölgenin ilk ihtisas fuarı olma unvanını taşıyan Çukurova 2. Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı yeni rekorlara imza atma hedefi ile kapılarını açtı.

Çukurova 2. Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen resmi açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış törenine başta Adana Valisi Süleyman Elban olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Tekin, Tüyap Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Adana protokolünden önemli isimler katıldı. Kadın, erkek ve çocuk hazır giyim markalarından tekstil sektöründe kullanılan ham maddelere kadar geniş ürün gruplarını sergileyecek olan fuar katılımcıları, 2 – 5 Şubat 2022 tarihleri arasında yeni kreasyonlarını yerli ve yabancı alım heyetlerinin beğenisine sunacak.

Fuar %37 oranında büyüdü

Çukurova bölgesinin tekstil sektöründeki öneminin 2020 yılında düzenlenen ilk ihtisas fuarında kırılan ihracat rekoruyla ispatlandığını dile getiren Tüyap Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü,  “Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nın ikincisini 1 yıl aradan sonra düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Bir önceki seneyle kıyasladığımızda fuarımızda %37’lik bir büyüme gerçekleşti. Fuarımızla bölge tekstili üreticilerini, tedarikçileri ve tüketicileri tek çatı altında toplayarak yurt dışı ve yurt içinde yeni iş birliklerine olanak tanıyacağız. Fuarımıza 5 kıtadan 45 ülkeden profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Geçtiğimiz fuarda gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonuna gelecek yabancı iş insanı sayısı bu sene arttı. Bu görüşmelerin sonucunda kurulacak iş bağlantılarının sektörün ihracat rakamlarına olumlu etkide bulunacağına inanıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren önemli tekstil devlerinin satın alma ve tedarik direktörlerini dört gün boyunca fuar alanımızda ağırlayacağız. Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nın geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de sektöre ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inancımız tam. Başta fuarımızın iş birlikçisi Adana Hazır Giyim Platformu olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza ve Adana’nın değerli protokolüne teşekkür ediyorum” dedi.

Fuara yurt dışı ve yurt içinden alım heyeti ilgisi

Konvansiyonel yöntemler ve Tüyap’ın dijital çözümleri kullanılarak B2B hazırlıkları tamamlanan fuara,  başta Afrika ve Orta Doğu ülkelerinden 300 kişilik planlı alım heyeti ile 5 kıtadan 45 ülkeden münferit profesyonel ziyaretçinin gelmesi planlanıyor. Yurt içinde zincir mağaza yetkilileri ve e-ticaret firmalarının katılımının beklendiği fuarda 4 gün boyunca ikili görüşmelerle kurulacak iş bağlantıları ihracat hedefine koşan sektör üreticilerinin yüzünü güldürecek.

Güvenli fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarımdan inşaat sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini Çukurova 2. Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nda da titizlikle uyguluyor. Tüyap, alınan tedbirlerle katılımcı ve ziyaretçilerine güvenli fuar ortamı yaratıyor. Türkiye’den ve dünyanın dört yanından sektör profesyonelleri ağırlamaya hazırlanan fuar, 2-3-4 Şubat tarihlerinde 10.00 – 18.00 saatleri arasında, 5 Şubat günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarla ilgili detaylı bilgiye www.cukurovahazirgiyimfuari.com adresinden erişilebilecek.

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -