Gündem

Powell ve ABD enflasyonu takip edilecek

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
03:30 AUD İnşaat İzinleri (Aylık) (Kas) -0,50% -12,90%
10:00 TRY İşsizlik Oranı (Aylık) (Kas)   11,20%
12:30 EUR Sentix Yatırımcı Güveni (Oca) 12 13.5

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

Powell ve ABD enflasyonu takip edilecek

Fed’in normalleşme ve faiz artırım sürecini hızlandıracağı senaryosu piyasaları geçtiğimiz hafta negatif etkiledi. Japonya’daki tatil dışında Asya endeksleri genel olarak pozitif seyrediyor, ABD vadelileri ise sığ hareket alanı içerisinde karışık bir görünüm sergiliyor. Salı günü Fed Başkanı Powell’ın gerçekleştireceği konuşma ve hafta ortasında açıklanacak ABD enflasyon verisi, Fed’in rotasına ilişkin ipucu sağlayabileceği için yakından takip edilecek.

Piyasalar bir taraftan da vaka artışında birçok ülkede rekorun görülmesine yol açan Omicron varyantını takip ediyor. Vaka artışına rağmen hastane yatış ve ölüm oranını sert şekilde değiştirmemesi nedeniyle varyanta ilişkin güçlü sayılabilecek kısıtlamaların gelmemesi, piyasaların bu konuda sakin kalmasını sağlıyor.

Türk Lirası uluslararası piyasalarda haftaya sakin başladı. Doların Euro üzerinde oluşturduğu baskı sonucu Dolar kuru sınırlı yükseliş gösterirken, Euro kuru aynı oranda düşüş gösteriyor. Asya’da risk göstergelerinden Yen, Dolardaki güç kazanımının da sağladığı etkiyle bir miktar değer kaybıyla iyimserliği destekledi. Bu iyimserlik de petrol fiyatlarının hafta açılışında sınırlı olan kayıplarını toparlamasını sağladı.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -