Ekonomi

Emtia ve para piyasası

BRENT Haftanın ilk işlem gününde zayıf bir seyir izleyen Brent Petrol günü %0.90 değer kaybı ile 119.48 seviyesinden günü tamamladı. 120$ direnci geçerliliğini koruyor. Cuma günü test edilen bu seviyeyi kısa vadeli hareketler açısından yönde belirleyici kritik nokta olarak takip ediyoruz. Teknik göstergelerde pozitif görünüm korunmasına rağmen, kısa vadeli göstergelerin zayıflıyor olması dikkat çekiyor. 120$ seviyesinin aşılamaması gevşeme eğilimi hızlandırabilir

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da dün gün içi tepki denemeleri görülmesine rağmen yükseliş hareketi sınırlı kaldı ve gün %0.50 oranında değer kaybı ile 1841.60’da tamamlandı. Son 2 günde yaşanan satışlar ile teknik göstergelerde güç kayıpları görülüyor. 1833$ seviyesi kısa vadeli hareketlerde ilk destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması geri çekilmeyi hızlandıracktır. 1877$’ı ise ilk direnç noktası olarak verebiliriz.

GRAM ALTIN Gram/Altın’da haftanın ilk işlem günü dalgalı bir seyir izlenirken, %0.48 oranında değer kazanımı ile 981.48 seviyesinden kapanış gün tamamlandı. Günlük grafiklerde kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerinde olması kar satışları açısıdan risk oluştuyor 996-1000 TL bandını ilk direnç olarak takip edeceğiz. Bu direnç bandının altında kar satışları görülebilir. 965 seviyesi ise ilk ara destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması ise bozulmayı artıracaktır.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Dün 21.89-22.51 bandında dalgalı bir seyir izleyen Gümüş günü %0.70 oranında yükseliş ile 22.08 seviyesinden tamamladı. Son günlerde kısa vadeli yükselen kanal içinden dalgalı bir seyir izleyen Gümüş’te 22$ seviyesi kısa vadeli hareketler açısından ilk kritik destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması geri çekilmeyi hızlandıracaktır. 22.40$ seviyesi ise kısa vadeli ilk ara direnç olarak takip edilebilir.

EUR/USD Euro/USD paritesi orta vadeli düşüş trend direncinin altında zayıf seyrini sürdürürken, dün %0.23 oranında değer kaybı ile 1.0693 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Düşüş trend direnci konumunda olan 1.08 seviyesi önemini koruyor. Geçtiğimiz hafta bu direncin altında hareketler görülürken, bu seviyenin kırılması sonrasında ise 1.1150 ise kısa vadeli üst dirençler olarak takip edilebilir. 1.0640 seviyesini ise ilk ara destek noktası olarak verebiliriz.

DXY DXY endeksinde haftanın ilk işlem gününde tepki hareketleri etkili olurken, gün %0.29 oranında değer kazanımı ile 102.49 seviyesinden kapanış gerçekleşti. 101.30 desteğinin üzerinde etkili olan tepki hareketlerinin zayıfta olsa sürdüğünü görüyoruz. 102.70 seviyesi ara direnç olarak takip edilebilir Bu seviyenin kırılması yükseliş hareketine ivme kazandıracaktır.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -