Gündem

Emtia ve para piyasaları

BRENT

Brent Petrol’de satış baskısı dünde etkili olurken, %3.67 oranında değer kaybı ile 101.51 seviyesinden kapanış gerçekleşti.

Orta vadeli yükselen trend desteğinin hemen altında günü tamamlayan Brent Petrol’de 102$ seviyesinin altında kalınması geri çekilme eğilimini hızlandıracaktır.

Bu nedenle bugün yaşanacak kapanışı önemli buluyoruz 102$ seviyesinini altında yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 98.20 ile 95.60 $ seviyeleri kısa vadeli alt destekler olarak takip edilebilir.

ONS/ALTIN “XAUUSD”

Ons/Altın dün dar bantta hareket etti ve günü %0.08 oranında sınırlı yükseliş ile 1925.37 seviyesinden tamamladı.

Ons/Altın’da 1916$ desteği önemini koruyor. Teknik göstergelerin tekrar zayıfladığı görülürken, bu desteğinin kırılması geri çekilmeyi hızlandıracaktır.

1965 seviyesi ise kısa vadeli hareketlerde ilk direnç noktası olarak takip edilebilir.

GRAM ALTIN

Gram Altın’da dar batta yatay seyir etkili olurken, dün %0.02 oranında sınırlı değişim ile 910.64TL seviyesinden kapanış gerçekleşti.

Son günlerde dar bantta hareket eden Gram Altının teknik göstergelerinde güç kaybı sürüyor.

Gün içi hareketlerde 902 TL seviyesini ara destek olarak takip etmeye devam ediyoruz. Bu desteğinin üzerinde kalınmaması halinde ise 890-886 bandına kadar gevşeme beklenilebilir.

925 TL seviyesi ise kısa vadeli ilk direnç olarak takip edilebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD”

Gümüş’te dün zayıf tepki alımları etkili oldu ve %0.55 oranında değer kazanımı ile 24.46$’dan kapanış gerçekleşti.

Tepki denemelerine rağmen kısa vadeli düşüş trendi etkisini sürdürüyor. Teknik göstergelerin zayıf görünümü geri çekilme eğiliminin devam edebileceğini gösterirken, Kısa vadeli hareketlerde 23.40 ve 22.60 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir.

EUR/USD

Euro/USD paritesinde gevşeme eğiliminin devamı dün de yaşandı ve %0.07 oranında değer kaybı ile 1.089 seviyesinden kapanış yaşandı.

 Paritede son günlerde etkili olan geri çekilmenin dün hız kaybettiği görüldü. Kısa vadeli bazı göstergelerin aşırı satım seviyelerinde olması tepki potansiyelini artırırken, 1.0800 seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin üzerinde tepki hareketleri görebiliriz.

1.1150 seviyesi ise kısa vade de önemli direnç konumunu koruyor.

DXY

DXY endeksinde son günlerde yaşanan yükseliş hareketinin dün hız kestiği görüldü ve gün %0.08 oranında sınırlı değer kazanımı ile 99.60 seviyesinden tamamlandı.

99.50 seviyesinin hemen üzerinde gerçekleşen kapanış olumlu olsa da göstergelerde yaşanan zayıflamayı teknik açıdan güç kaybı olarak değerlendiriyoruz.

Bu seviyenin üzerinde yaşanacak kalıcı hareketlerde 102.00 ve 105.00 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -