Gündem

Emtia ve para piyasası

BRENT Brent petrol’de yılın ilk haftasında yükseliş hareketi gücünü korurken, kısa vadeli ara dirençlerin kırıldığını görüldü. Teknik göstergelerde pozitif görünüm sürüyor. Ancak kısa vadeli bazı göstergelerin aşırı alım seviyelerine ulaşmış olması kar sartışlarının oluşma potansiyelini arttırıyor. İçinde bulunduğumuz haftada 79.50$ seviyesini ilk destek olarak takip edeceğiz. Bu desteğin kırılması gevşeme eğilimini arttıracaktır. 77.50-75.50 $ bandı kısa vadeli alt destekler olarak takip edilebilir. 84.80 ile 85.80 seviyelerini ise ilk dirençler olarak verebiliriz.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da zayıf görünüm sürüyor. Cuma günü 1782$ seviyesine kadara yaşanan geri çekilme sonrasında gelen alımlar ile hafif toparlanan Ons/Altında hafta 1796.42$ seviyesinden tamamlandı. Ons Cephesidne yükseliş denemelerinin zayıf kalırken, orta vadei yatay trend etkisini sürdürüyor. Kısa vadeli hareketlerde 1814$ seviyesini ara direnç olarak takip ediyoruz. 1758 ile 1750$ bandı kısa vadeli ilk destek noktaları olarak verebiliriz.

GRAM ALTIN Gram Altın geçtiğimiz hafta ortasında sonra dar bantta yatay seyir etkili olurken, hafta 799 TL’den tamamlandı. Teknik göstergelerde ki pozitif görünüm sürerken, beklentimizn aksine 795TL direncinin aşılamadığını görüyoruz. 795TL seviyesinin üzerinde yaşanacak hareketlerde 839 ile 919 seviyeleri üst dirençler olarak hedeflenebilir 750TL seviyesini ise gün içi hareketlerde ilk destek noktası olarak verebiliriz

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş’de gevşeme eğilimi Cuma günüde etkili olurken, %0.54 oranında değer kaybı ile 22.30$ seviyesinden kapanış gerçekleşdi. İçinde bulunduğumuz haftada 22 ve 21.40$ destek bandının üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görebiliriz. Yaşanabilecek kısa vadeli tepki yükselişlerinde ise 23.70 ile 24.80 $ seviyeleri ilk dirençler olarak takip edilebilir.

EUR/USD EUR/USD paritesinde yatay trend içinde sıkışma sürüyor. Paritede teknik göstergelerde pozitif görünüm sürüyor. Yatay kanalın üst bandı konumunda olan 1.1380 direnci önemini korurken, bu seviyesinin üzerinde kapanış görmedikçe paritede yatay kanal içinde dalgalı seyir sürecektir. 1.12-1.1150 seviyeleri ise kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir.

DXY DXY endeksi Cuma gününü %0.60 oranında düşüş 95.71 seviyesinden tamamladı. Orta vadeli yükselen trend geçerliliğini korumasına rağmen, son bir bucuk aylık süreçte yaşanan sıkışmanın devam ettiğini görüyoruz. 96.90 seviyesini kısa vadede önemli direnç olarak takip ediyoruz. Orta vadeli yükseliş trendinin devamı açısından bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde son dönemde etkili olan dalgalı seyirin devamını görebiliriz.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -