Ekonomi

HOST İstanbul 9 Mart’ta kapılarını açıyor

İSTANBUL (İGFA) – TARSUS tarafından Züccaciyeciler Derneği ZÜCDER işbirliğinde düzenlenen HOST Istanbul 2023, 9 Mart’ta 16. kez kapılarını açacak.

Katılımcılarının tamamı yerli üretici olan fuarda, cam, porselen ve seramikten elektrikli ev aletlerine, metal mutfak eşyalarından plastik ev gereçleri/bahçe aksesuarlarına, dekoratif ürünlerden mutfak eşyalarına kadar yaşam alanlarına şıklık, estetik ve işlevsellik katan yüzlerce yeni yerli tasarım vitrine çıkacak.

Türkiye’nin, ihracatta her yıl istikrarlı bir büyüme kaydettiğini belirten Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “10 yıldan fazla süredir dış ticaret fazlası veren ev ve mutfak eşyaları sektörümüz, 2022’yi 7 milyar dolar ihracatla kapattı. HOST İstanbul 2023’e katılan yerli üretici firmalar, fuarın kendilerine sunduğu uluslararası ticaret fırsatlarından yararlanarak, yeni pazarlara açılacak” dedi.

Aytemur, fuarın yine milyonlarca dolarlık ticaret anlaşmasına ev sahipliği yaparak, sektör ihracatına yüzde 10-15 oranında doğrudan katkı sağlayacağını kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -