Gündem

Piyasalarda dalgalı seyir

Piyasa Gündemi

Şahin bir tavır ortaya koyan Fed sonrasında küresel risk iştahı baskı altında kalırken, Fed’e ilişkin gelişmelerin bir miktar sindirilmesi ve ABD’de güçlü gelen büyüme rakamıyla risk iştahı bir miktar toparlanma kaydetti. TCMB’nin Enflasyon Raporu toplantısı gerçekleşirken, yıl sonu enflasyon tahminini %11,8’den %23,2’ye çıkarıldı ve Liralaşma stratejisi açıklandı. Fed sonrasında piyasalarda yön arayışı etkili olurken, jeopolitik gelişmeler de önemini korumaktadır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    12:00 Almanya – GSYH 2021/4Ç Önem: Yüksek
•    16:30 ABD – Kişisel Tüketim Harcamaları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed toplantısının ardından dün küresel hisse piyasaları güne sert satışlarla başlarken, gün içerisinde açıklanan finansal sonuçlar ve ABD’de güçlü gelen büyüme verisinin etkisiyle kayıplar belirli oranda geri alındı. Güne satıcılı bir seyirle başlayan BIST-100 Endeksi etkili olan alımlarla günü %2,38 oranında yükselişle 1.997,69 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,63 – 13,67 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 13,63’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Fed sonrasında zayıflayan risk iştahıyla BIST-100 Endeksi güne satıcılı bir açılışla başlarken, günün devam eden bölümünde kademeli olarak kayıplar geri alındı ve endeks yukarı yönlü bir seyir izledi. Dünkü alımlarla birlikte yeniden 22 günlük hareketli ortalaması (1.990) üzerine çıkan BIST-100 Endeksi’nde bu ortalama ve 2.000 puan üzerinde tutunmanın sağlanması yükselişlerin devamlılığı açısından önem taşımaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde 2.220 – 2.066 ve 2.103 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Piyasa koşullarındaki gelişmelere bağlı olarak yeniden satışların yaşanması ve ortalama altına sarkılması halinde 1.945 ve 1.910 seviyeleri ilk destek konumunda iken bu seviyeler altında haftanın dip seviyesi olan 1.880 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -