Gündem

İzmir’de maraton zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenlediği, Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir bir Dünya” için belirlediği Küresel Amaçlar doğrultusunda koşulacak Maraton İzmir’in startı 17 Nisan Pazar günü veriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenlediği Maraton İzmir’de start, 17 Nisan Pazar günü veriliyor. Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen Türkiye’nin en hızlı maratonu saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Atletler, 42 kilometrelik yarışta Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak sporcular, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak.  Maraton İzmir’de 43 farklı ülkeden 552 yabancı koşucu yarışacak.

10 kilometrelik parkurda 4 binin üzerinde atlet
Maraton İzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.20’de verilecek. 10 kilometrelik yarışta 4 binin üzerinden atlet, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak.

Hedef atıksız maraton
Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir bir dünya” için belirlediği Küresel Amaçlar sloganlarıyla koşulacak Maraton İzmir’de hedef ise atıksız maraton olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek. Maraton İzmir’de, koşuculara verilecek pet şişeler atık kutularında toplanarak geri dönüştürülecek ve gelecek yıl kullanılacak yarış tişörtlerinin ana maddesini oluşturacak. Madalyalar da geri dönüşümlü malzemeden olacak. Maraton İzmir’in etkinlik alanındaki tüm malzemeler de yine geri dönüştürülebilir olacak. Sporculara dağıtılacak kitler dahi yine geri dönüşümlü malzemeden yapılan çantalar içinde teslim edilecek. Parkur üzerinde sponsorlara ve yarışa ait tüm reklam ile yönlendirmeler de yarış bitiminde tek tek toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.

STK’larla işbirliği
Adım Adım ile yapılan sivil toplum işbirliği kapsamında sporcular sivil toplum kuruluşları için koşabiliyor, bu sporcular aracılığıyla ise kuruluşlara bağış yapılabiliyor. 4 Nisan’da başlatılan Maraton İzmir Adım Adım Yardımseverlik Koşusu bağış kampanyalarına ise 7 bin 420 bağışçı şimdiden toplam 1,5 milyon TL bağışladı. Bağış kampanyaları 2 Mayıs’a kadar devam edecek.

Maraton İzmir’in bu seneki sponsorları Doğa Sigorta ve NEF’in yanı sıra ulaşım sponsoru Corendon Airlines,  tatlı tedarik sponsoru Bolulu Hasan Usta, su sponsoru Pürsu, tedarik sponsorları Türk Kızılay, Carraro ve Züber olacak. Büyük organizasyonun çözüm ortakları ise İzmir Teknoloji, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, HIS Travel, Altekma ve DS şeklinde sıralanacak.
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -