Gündem

Kansere dijital çözüm

Dünya genelinde her 6 ölümden biri, ülkemizde ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşiyor. 2040 yılında 30 milyon kişinin kansere yakalanabileceği öngörülüyor. Yapay zeka alt yapısına sahip algoritmalarla genetik tanıda doğru ve hızlı sonuç alınmasını sağlayan Argenit, kanser tanı sürecinde hekimlerin işlerini kolaylaştırıyor. 

Kanser, dünyada ve ülkemizde en yaygın ölüm nedenleri içinde ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden biri, ülkemizde ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşiyor. Kanser tanısında ve tedavi yöntemlerinde ilerleme sağlanamadığı takdirde 2040 yılında yıllık 30 milyon yeni vakanın ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Kanserlerin yüzde 30-50’ye yakını, risk faktörlerinden kaçınma ve önleyici stratejileri uygulama yoluyla önüne geçilebilir durumda. Erken tanı ve doğru şekilde uygulanan tedavi iyileşme olasılığını artırıyor. 

 

Erkeklerde en sık akciğer, kadınlarda meme kanseri görülüyor

Genetik hastalıkların önlenmesinde kullanılan dijital analiz yöntemlerin çığır açan etkisine değinen Argenit kurucu ortağı Burak Buyrukbilen, “Erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri ülkemizde en sık görülen kanser türleri arasında. Kanser gibi genetik hastalıkların tanısında uygulanan FISH yöntemi anormal gen bölgelerini saptamada yeni nesil altın yöntem olarak kabul ediliyor. Bu dijital uygulamada kullanılan cihaz ve analiz sistemlerini yerli kaynaklarla üreterek hekimlerin hizmetine sunuyoruz. Normal hücrelere zarar vermeden sadece kanser hücrelerini hedefleyen tedavi yaklaşımlarını destekleyen yeni nesil teknolojiler üretiyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Kanserli hücreleri nokta atışı tespit ediyor

Ülkemizde de yaygın olarak görülen kanser hastalığının erken teşhisinde anomaliye sahip gen bölgesini spesifik olarak görüntüleyebilen sistemler kritik önem taşıyor. Kromozomlardaki anomali tespiti için detaylı incelenebilme imkanı tanıyan otomatik görüntüleme sistemleri geliştiren Argenit, kanserin tanı sürecinde hekimlerin dijital asistanı görevini üstleniyor. Yapay zeka alt yapılı algoritmalar sayesinde genetik tanıda doğru ve hızlı sonuç alınmasını sağlayan Argenit’in ürettiği bulut tabanlı sistemler hastanelerde, laboratuvarlarda ve genetik tanı merkezlerinde yoğun olarak kullanılıyor.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -