Sponsorlu Bağlantılar

Katarakt Ameliyatı Nedir?

Katarakt Ameliyatı Nedir?

Göz içerisinde görme konusunda işlevi bulunan bir mercek yer alır. Bu mercekte matlaşma, saydamlığını yitirme durumu olursa katarakt ortaya çıkıyor. Kataraktın giderilmesi için yapılan cerrahi işlem katarakt ameliyatı olarak adlandırılır. Katarakt ameliyatı fiyatları bu noktada merak ediliyor ancak net bir fiyat söz konusu değildir.

Katarakt ameliyatı fiyatları hizmet alınan doktor ve sağlık kurumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bunun yanı sıra kullanılan mercekler de fiyata etki eder. Doktor muayenesi ile tedavi ve fiyatlar hakkında bilgi edinilebilir.

Katarakt Ameliyatı Nasıl Tedavi Edilir?

Katarakt ameliyatı tek göz için ortalama 10 dakika sürer ve her göz farklı gün ameliyat edilir. Öncelikle göz damlası ile hem lokal anestezi yapılır hem de göz bebeği büyütülür. Daha sonra eski mercek çıkartılır. Yerine ise yapay merceğin takılması sağlanır. Bu şekilde yapılan katarakt ameliyatı fiyatları ile birtakım faktörlere bağlı olarak değişir.

Bulanık Görme Nedir?

Nesnelerdeki ince detayları algılamakta sorun yaşamaya ve görme keskinliğinin azalmasına bulanık görme denir. Buna neden olan farklı faktörler söz konusu olabilir. Özellikle retina ve korneayı olumsuz etkileyen durumlardan kaynaklanabilir. Bunların yanı sıra optik sinirde meydana gelen bir sorun da bulanık görmeye neden olabilir.

Birçok farklı göz rahatsızlığından kaynaklı olarak insanların görüşlerinin bulanıklaşması mümkündür. miyop, hipermetrop, astigmat, presbiyopi gibi hastalıklar örnek gösterilebilir. Aynı zamandan vücudun farklı bölgelerinde meydana gelen sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir.

Bulanık Görme Hangi Durumlarda Yapılır?

İnsanların görüşünde meydana gelen bulanık görme sorunu birçok nedenden olayı ortaya çıkabilir. Bazen geçici olurken bazen ise kalıcı bir sorun olarak ortaya çıkar. Genel olarak gözden kaynaklı sağlık sorunlarından dolayı meydana gelir ve bu durumlarda tedavi edilir. Aynı zamanda nörolojik hastalıklar nedeniyle de oluşabiliyor.

Miyopi, hipermetrop, katarakt, kornea çizilmesi, kornea ülseri, göz enfeksiyonu, gözdeki kılcal damarların zarar görmesi, göz kuruluğu gibi sebepler başlıca bulanıklık sebepleridir. Bu gibi durumlardan uzman doktorlar tarafından tedavi gerçekleştirilir.

Bulanık Görme Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bulanık görmenin tedavisi genel olarak soruna neden olan şeyin ortadan kaldırılması ya da iyileştirilmesi ile yapılır. Yani ilk olarak bulanık görmeye neyin sebep olduğu tespit edilir. Daha sonra ise tedavi sağlanır. Gözlük ve kontak lens kullanımı sık yapılan tedavilerdendir. Aynı zamanda göz çizdirme ile de tedavi sağlanabilir.

Katarakt nedeniyle ortaya çıkan bulanık görme sorunu ise yapay mercek yerleştirilmesi ile çözülüyor. Basit göz problemlerinden kaynaklı olduğunda genellikle göz damlaları tercih edilir. Hastanın problemine göre ilaç tedavisi ya da lazer tedavisi de uygulanması mümkündür.

Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

Akıllı lens, gözdeki mercek yerine takılan yapay bir mercektir. Katarakt ameliyatında çok sık kullanılır. Bununla birlikte yüksek göz numarası olan kişilerde numaraları sıfırlama amacıyla da kullanılır. Akıllı lens fiyatları ise aynı değildir ve birçok unsura bağlı olarak değişir.

Katarakt nedeniyle gözünde problem olan çoğu hastaya uygulanabilir. Aynı zamanda ileri derece göz numarası olanlarda da kullanılabiliyor. Hastanın uygun olup olmadığı doktor muayenesi sonrasında belirlenir.

Akıllı Lens Fiyatları

Piyasada çok sayıda markaya ait ürün bulunur. Bu nedenle de akıllı lens fiyatları değişir. Kullanılacak olan lens marka ve kalitesi fiyatlar üzerinde çok etkilidir.

Ameliyatın yapıldığı hastane ve operasyonu yapan doktor, fiyatlar üzerinde etkilidir. Kaliteli akıllı lensler kullanmak her zaman en iyi seçenek olacaktır. Lens markasına, sağlık kurumuna ve doktora bağlı olarak akıllı lens fiyatları değişkenlik gösterir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -