Sponsorlu Bağlantılar

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gereenler

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gereenler

Bildiğimiz ışığın aksine, Beşiktaş lazer epilasyon, lazer ışığı düz bir ışında yayılan tek dalga boyunda bir ışıktır. Lazer epilasyon, lazer kullanımı sonrası istenmeyen tüylerin kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilir.

Milisaniyelik bir darbe ile cildi ışınlayan Beşiktaş lazer epilasyon ışını, melanin pigmenti tarafından emilerek tüyleri renklendirir ve çevre dokulara zarar vermeden özellikle kıl köklerine odaklanır. Birkaç seans sonunda tedavi edilen bölge tüysüz hale gelir. 12 yaşından büyük herkes kullanabilir.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer teknolojisi kuantum teorisi temelinde geliştirildi ve mimarı Albert Einstein’dı. 1917 yılında başlayan lazer cihaz geliştirme süreci, birçok deneme yanılma sonucu 1960 yılında tamamlandı.

Bu dönemde üretilen lazer cihazları ilk olarak askeriyede ve fabrikalarda üretim aşamasında kullanılmaya başlandı. Lazerlerin tıp alanında kullanımı ancak 1983 yılından itibaren başlamıştır.

Lazer epilasyon kullanımının kökeni 1994 yılına dayanmaktadır. İlk lazer bazlı epilasyon cihazı 1994 yılında kullanılmıştır.

Lazer epilasyon sağlayan bir cihazın kullanımını onaylayan kurum, 1998 yılında ABD merkezli FDA’dır. Bu sürecin bir sonucu olarak kullanımı tüm dünyada hızla yaygınlaşmakta ve ülkemizde de Şişli lazer epilasyon yaygınlaşmaktadır.

Ülkemizde çok başarılı bir şekilde kullanılmaya başlanan Şişli lazer epilasyon teknolojisinin en önemli avantajı sağlığa çok faydalı olması ve kalıcılığıdır.

Diğer epilasyon türleri bir süre sonra bu işlemi tekrarlamanızı gerektirebilir. Ancak lazer epilasyon söz konusu olduğunda böyle bir durumun varlığından bahsedilmesi imkânsız.

Lazer teknolojisi sayesinde istenmeyen tüyler kalıcı olarak vücuttan atılır ve asla tekrar çıkmaz. Lazer epilasyon ağda ve benzeri yöntemlere göre ağrısız ve konforludur.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

İşlemin ilk adımında lazer cihazı seçilen kişiye göre eşleştirilir. İşlen esnasında kişi koruyucu gözlük takar ve lazer cihazı çalıştırılır. Bu kapsamda; Beşiktaş lazer epilasyon ile cilt bölgeleri tek seferde taranır.

Cihazın yansıttığı lazer kıl köklerine iletilerek ve kıl köklerini yok eder. İşlem sırasında cihaz içerisinden cilde soğuk hava verilerek rahatlık sağlanır. Sonuç olarak işlem ağrısızdır ve hiçbir yan etkisi yoktur.

Soğuk kompres yapıldığından kişilerde genellikle kızarıklık olmaz.  Kızarıklık yaşansa dahi kısa sürede iyileşir.

Lazer Epilasyon Kullanım Alanları

Vücudun hemen hemen her bölgesinde Okmeydanı lazer epilasyon kullanılabilir. Ancak uygulanan bölgeye göre doğru cihazı seçmek çok önemlidir.

Ayrıca işlem esnasında göz çevresi lazer ışını ile temastan uzak tutulmalıdır. Bu nedenle riski azaltmak için hastaya özel gözlük takılabilir. Göz çevresi ve iç kulak bölgesi hariç vücudun geri kalanı lazer epilasyon için uygundur.

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Genel kapsamda Şişli lazer epilasyon yapılırken kişinin durumuna göre seçilebilecek dört çeşit lazer vardır. En iyi sonuç için epilasyon öncesi kişiye en uygun lazer tipini seçmek çok önemlidir.

Vücudunuzun kıl yapısına, kıl rengine ve cilt yapısına göre hangi lazer yöntemini seçeceğinize doktorunuz karar verecektir. Seçilen lazerler arasındaki temel fark, lazerler arasındaki dalga boyudur.

Dalga boyu temel olarak lazerin cilde ve kıl köklerine ne kadar iyi nüfuz ettiğini belirler. Günümüzde yaygın olarak kullanılan lazer epilasyon türleri arasında Ruby lazerler, Diode lazerler, Alexandrite lazerler ve Nd-Yağ lazerler bulunmaktadır.

Lazer Epilasyon Merkezleri

Epilasyon merkezini incelerken merkezin tecrübesine, kullanılan ekipmanlara ve insan sağlığına değer verip vermediğine dikkat etmeniz gerekir.

Okmeydanı’nda bulunan Okmeydanı lazer epilasyon, işlemde fark yaratıyor ve lazer epilasyon merkeziyle iletişime geçerek sizlere yardımcı olmaktadır.

Lazer Epilasyon Fiyatları

2022 yılında lazer epilasyon fiyatı da öncelikli merkeze ve kullanılan epilasyon cihazına göre değişiklik gösterir.

Bu noktada Okmeydanı lazer epilasyon seçilirken fiyat ve performansı tartmanız ve epilasyon ekipmanına ve verilen hizmetlere dikkat etmeniz gerekir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -