Sponsorlu Bağlantılar

Lazer Göz Ameliyatı Yöntemleri

Lazer Göz Ameliyatı Yöntemleri

Göz kusurlarını gidermek için yapılan tedavilerden birisi lazer göz ameliyatı olur. Göz kusurlarını bu ameliyat ile gidermek isteyen kişiler işlemin fiyatlarını merak edebilir. Uygulanan yönteme ve göz kusuruna bağlı olarak fiyatlar değişebiliyor.

Göz kusurları insan hayatını doğrudan etkileyen kusurlardır. Hastane ve sağlık merkezlerinde yapılacak lazer göz ameliyatı ile bu sorunların giderilmesi mümkün oluyor. Fiyatlar ile çeşitli faktörler doğrultusunda değişkenlik gösterir.

Göz Çizdirme Nedir?

Gözünde çeşitli görme sorunları olan kişilerin tedavi edilmesi amacı ile lazer ile yapılan işleme göz çizdirme adı verilir. Günümüzde sık uygulanan göz tedavisi yöntemlerinin başında geliyor. Etkili ve kısa süren bir işlem olması ile öne çıkar.

Miyop, astigmat, hipermetrop ve benzeri rahatsızlıklara sahip olanlar için ideal bir tedavidir. Göz çizdirme ile bu hastalıklara sahip olan kişilerin görme kusurları giderilebilir.

Lazerle Göz Çizdirme Kimlere Uygulanır?

Göz çizdirme ameliyatı için ilk olarak 18 yaşından büyük olmak gerekir. Bununla birlikte kişilerin kornea kalınlığının da işlem için uygun olması gerekiyor. Muayene sonrasında kornea uygunluğuna karar verilir.

Yüksek derece miyop, astigmat ve hipermetrop hastaları için uygulanabilir. Aynı zamanda korneasında leke veya iz olan kişiler de göz çizdirme işlemi yaptırabilir. Koşulların uygun olması halinde daha önce katarakt ameliyatı geçirenler için de uygulanması mümkündür.

Lazer Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat için farklı tedavi yöntemleri bulunduğundan yapılma şekilleri de farklılık gösterebilir. Bu doğrultuda ilk olarak hangi yöntem ile lazer göz ameliyatı yapılacağına karar verilir. Daha sonra ise uzman doktor tarafından işlemler yapılır.

Genel olarak hasta lazer yatağına sırt üstü uzanır ve göz çevresi kapatılır. Daha sonra ise damla anestezi uygulanır. Lazer göz ameliyatı işlemlerine uyuşturma sonrasında başlanır. Aynı gün iki göz için uygulama yapılabilir.

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Ameliyat sonrasında kişinin gözlerinde yanma ve batma gibi hisler oluşabilir. Aynı zaman bulanık görme etkisi de vardır. Uzman doktor tarafından lazer göz ameliyatı sonrasında kullanılmak üzere bazı ilaçlar verilir.

İyileşme sürecinde ilk gün gözlere dokunmamak gerekiyor. Göz çizdirme işlemi sonrasında 1 günün ardından normal yaşantıya dönülebilir. Ortalama 3 ila 6 ay arasında damla kullanımı yapılır. ve ilk 3 ay içinde belirli aralıklar ile kontrole gidilir.

Keratokonus Nedir?

Kornea şeklinin bozuk olması hastalığına keratokonus hastalığı denir. Bunun giderilmesi içinse keratokonus ameliyatı yapılır. Hastalığa sahip olanların korneası öne doğru bir çıkıntı yapar.

Korneanın şeklinin bozulması ve çıkıntı yapması nedeni ile kişilerin görüşünde hem bulanıklık hem de bozulma ortaya çıkar. Yapılan keratokonus ameliyatı ile hastaların bu sorundan kurtulması ve normal bir görüşe sahip olması sağlanır.

Keratokonus Belirtileri Nelerdir?

Keratokonus ameliyatı olacak hastalarda bu hastalığa dair belirtiler ortaya çıkar. Erken aşamada ışığa hassasiyet, bulanık görme, gözde şişme gibi belirtiler meydana gelir.

İleri aşamalarda olan hastalıkta ise bulanık görüşün artışı ve görmenin bozulması söz konusudur. Kontak lenslerin göze uymaması, gözlük gereksinimi gibi belirtiler de vardır. Bu belirtilere sahip olanların keratokonus ameliyatı olması gerekir.

Keratokonus Tedavi Yöntemleri

Hastalığın aşamasına göre farklı tedaviler uygulanabilir. Erken aşamalarda gözlük ile görüş düzeltilmesi mümkündür. Aynı zamanda özel kontak lensler de kullanılabilir. Cerrahi işlem ile korneaya cihaz yerleştirilmesi ve şekil bozukluğunun düzeltilmesi de bir tedavi yöntemidir. Şiddetli belirtilerde ise kornea nakline ihtiyaç duyulur. Genel olarak keratokonus ameliyatı işe tedavi edilir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -