Spor

MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti

2022’nin Haziran ayında göreve gelen Çelik, son dönemde artan hakem tartışmalarının ardından istifa iddiaları ile gündemdeydi.

SABRİ ÇELİK KİMDİR?

Sabri Çelik 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Asıl mesleği lise öğretmenliği olan Çelik, uzun yıllar 1. Lig’de hakemlik yaptıktan sonra yaş dolayısıyla aktif hakemliği bıraktı. Sabri Çelik, geçtiğimiz sezon istifa eden Ferhat Gündoğdu’nun ardından MHK Başkanı olarak göreve başlamıştı. 2004-2005 yıllarda ve 2019’da da yaklaşık 5 ay MHK Başkanlığı yapan Çelik, UEFA gözlemciliğinin ardından mentörlüğe başlamıştı.

TFF’DEN AÇIKLAMA

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bugün TFF’nin Levent binasında bir araya gelmiştir. Görüşmede Sabri Çelik, MHK üyeleri ile birlikte istifasını TFF Başkanı’na sunmuş; TFF Başkanı tarafından Sabri Çelik ve MHK üyelerinin istifasını kabul edilmiştir. Bu karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanmıştır.
Sayın Sabri Çelik ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin her biri Türk hakemliğinin gelişmesi için katkılar vermiştir. Kendilerine bu gayretlerinden ötürü teşekkür eder, başarılar dileriz.

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni MHK Başkanı ve üyelerinin belirlenmesi için çalışmalara başlamış olup, gelişmeleri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaktır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -