Gündem

Oruçreis Kentsel Dönüşüm’de sona yaklaşıldı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde yürütülen 300 milyon TL’lik 572 konutluk ödüllü Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaatlar yükseliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin alanda bulunan hak sahipleri ile 1’inci etapta yapımı devam eden 572 adet konut için, uzlaşma görüşmelerini tamamlanırken, kura çekimini gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kura çekimi ile konutları belirlenen hak sahiplerinin mevcut taşınmazlarının, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne devir işlemlerinin devam ettiğini vurguladı.

“PROJEMİZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de konforlu ve huzurlu yaşam alanları sunacak kentsel dönüşüm projelerine önem verdiklerini belirterek, “Güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, en önemlisi afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında, 2023 baharında hak sahiplerimize konutlarını teslim edeceğiz. 2’nci etap projesinin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor ve projelendirme çalışmalarında sona yaklaşıldı” diye konuştu.

Büyükkılıç, Oruçreis Kentsel Dönüşüm 2’nci etap projesinin, 2+1 ve 3+1 bağımsız bölümler şeklinde tasarlanıp, hak sahipleri ile uzlaşmak üzere 26 blokta 618 adet konut olacağını ifade etti.

“ORUÇ REİS” PROJESİ ÖDÜL GETİRMİŞTİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleri ile gerçekleşen 7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde, Oruç Reis Projesi ile “En iyi riskli alan ilan eden belediye” ödülünü almıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -