Gündem

Emtia ve para piyasası

BRENT Dün 89.25$’a kadar yükselen Brent Petrol’de sonrasında gelen satışlar ile hafif geriledi ve günü %1.11 oranında değer kazanımı yaşanırken, 88.12$ seviyesinden tamamladı. Son dönemde etkili olan yükseliş trendinde bir bir bozulma görmüyoruz. Ancak ivmenin azaldığını söyleyebiliriz. Ayrıca kısa vadeli göstergelerinde güç kaybınında belirginleşmesi teknik açıdan kar satışlarının etkili olabileceği gösteriyor. Brentte 85.80$ seviyesi kritik nokta olarak takip ediyoruz. Bu seviyenin altında geri çekilmenin hızlanmasını bekliyoruz. 85.80$ seviyesinin altında yaşanacak kapanış sonrasında ilk etapta 79.50$ seviyesine kadar geri çekilme beklenilebilir. 90.50 $ seviyesi ise ilk direnç konumunu koruyor

ONS/ALTIN “XAUUSD” Son günlerde pozitif bir seyir izleyen Ons/Altın’da dün satış baskısının arttığı görüldü. Etkili olan satışlar ile gerileyen Ons/Altında %1.62 oranında değer kaybı ile 1817.77 seviyesinden kapanış gerçekleşti Etkili olan satışlar ile 1834$ seviyesin altına hızlıca inilmiş olması kısa vadeli hareketler açısından olumsuz bir görünüme neden olurken, son dönede etkili olan yükselen kanalın alt bandı olan 1814$ seviyesini yakından izleyeceğiz. Bu desteğin üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görebilriiz. Ancak 1814’ün kırılması Ons/Altın’da baskısı arttıracaktır.

GRAM ALTIN Gram Altın dün günün genelinde sakin bir seyir izlerken, gece saatlerinde Ons/Altında yaşanan satışların paralelinde geri çekilme yaşandı ve günü 794.64 seviyesinden tamamladı. Son dönemde yaşanan sıkışma sonrasında teknik göstergelerde güç kayıpları görülmeye başlandı. Gün içi grafiklerde 790TL seviyesinin üzerinde tutunma çabası görüyoruz. Ancak bu seviyenin kırılması gün iç geri çekilmeyi arttıracaktır. Bu seviyenin altında yaşanacak hareketlerde 786 ve 775 TL seviyeleri ara destekler olarak takip edilebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş’de gevşeme eğiliminin dünde etkili olduğunu görüldü ve %1.40 oranında değer kaybı ile 23.50 seviyesinden gün tamamlandı. Kısa vadeli göstergelerde bozulmanın sürdüğünü görüyoruz. Sabah saatlerinde 23.40$ desteğinin de altına sarkan gümüşte baskının devamını görebiliriz. Bu seviyenin altında yaşanacak kısa vadeli hareketlerde 22-21.40 destek bandına kadar geri çekilme beklenilebilir.

EUR/USD Euro/USD paritesinde dün gevşeme eğilimin attığı görülürken, %0.57 oranında düşüş ile 1.1240 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Teknik göstergelerde güç kaybının sürdüğünü görüyoruz. Kısa hareketler açısından 1.12 seviyesi artık ilk önemli destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin üzerinde tutunma çabası ve kısa vadeli tepki hareketleri görebiliriz 1.1380 ve 1.1440 seviyelerini ise kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz.

DXY DXY endeksinde yükseliş hareketi etkisini sürdürüyor. Dün 95.91-96.50 bandında dalgalı bir seyir izleyirken sabah saatlerinde 96.60 seviyesinde hareketler görüyoruz Teknik göstergelerde pozitif görünüm sürerken, 96.90 ile 97.60 seviyelerini kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir. 97.60 direnci orta vade açısından zirve konumunda. Bu dirence yaklaşılan hareketler sonrasında geri çekilmeler görebiliriz 94.70 ve 93.80 seviyelerini ise kısa vadeli destekler verebiliriz.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -