Gündem

Piyasa gelişmeleri

Dün ABD piyasaları gün içerisinde %4-5 arası kayıp göstermesine karşın, kapanışa doğru gelişen keskin alımlarla beraber günü hafif alımlarla tamamladı. Bugün Asya genelinde görünüm negatif, ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde kayıplar görece sınırlı. BIST gün %5.02 kayıpla tamamladı. XBANK %3.83 düşerken, XUSIN ise %5.41 kayıp gösterdi. Endeksin gün içerisinde tepki alımları göstermesi beklenebilir. Bugün Ocak ayına ilişkin Reel Kesim Güven Endeksi ve Kapasite Kullanım Oranı rakamları takip edilecek. Yarın ise gözler Fed Toplantısı’nda olacak.

İZLENECEKLER

—Ocak’21 Reel Kesim Güven Endeksi

—Ocak’21 Kapasite Kullanım Oranı

ŞİRKET HABERLERİ

—DGGYO, Doğuş Center Etiler’de bulunan 47 adet bağımsız bölümün satışı görüşmesinin ‘’Getir’’ ile mutabakata varılamaması sebebiyle sonlandırıldığını açıkladı.

—AYDEM, en yüksek teklifi verdiği ve Rekabet Kurulu tarafından onaylanan Akköprü HES özelleştirilmesi ihalesinin Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildiğini açıkladı.

—ISCTR toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını, İş Bankası çalışanlarının ortalama maaş artış oranının %51 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

—SAHOL hisse geri alım programı kapsamında dün TL14.90 fiyat ortalaması ile toplam 680bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—ARCLK hisse geri alım programı kapsamında dün TL50.21 fiyat ortalaması ile toplam 1.22mn adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—BIMAS hisse geri alım programı kapsamında dün TL69.02 fiyat ortalaması ile toplam 100bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

 

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -