Ekonomi

Piyasa gelişmeleri

Bugün piyasalarda takip edilecek önemli makro veri akışı bulunmuyor. Güne başlarken Asya genelinde görünüm pozitif. ABD vadeli endekslerinde ise dün görülen kazanımların ardından kar satışları ön planda. BIST100 dün günü yatay konumda tamamladı. XBANK %1.54 düşerken, XULAS ise %2.33 artış kaydetti. Bu sabah ABD 10 yıllık tahvil faizi %3.00 üzerinde işlem görürken, içeride ise CDS 738 seviyesinde, TL ise EM kurları arasındaki zayıf konumunu devam ettiriyor. BIST’in güne yatay başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

—Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ bugün ‘’EUREN.E’’ kodu ve 16.35TL/baz fiyat ile Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

—ISCTR, €483mn ve $257mn tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Kredinin Euro için maliyeti Euribor +2.10%, USD için maliyetinin ise Sofr +2.75% olduğu paylaşıldı.

—TRILC hisse geri alım programı kapsamında TL9.04-9.08 fiyat aralığından toplam 800bin adet pay alımı yapıldığını ve geri alım programının tamamlandığını bildirdi.

—AKFGY portföyündeki varlıkların 2021 yılı değerlemeleri sonrasında döviz kurlarında gerçekleşen %20’nin üzerindeki artış nedeniyle ara dönem gayrimenkul değerleme çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -