Gündem

Piyasa gelişmeleri

Yılın son işlem gününde içeride Kasım ayı Dış Ticaret Dengesi rakamı açıklanacak. Bugün Asya’da Japonya ve Güney Kore piyasaları kapalı. Hong Kong teknoloji endeksi yukarıda seyrediyor, ABD vadeli endekslerinde ise sınırlı geri çekilme görülmekte. BIST dün günü %1.68 kayıpla 1863 seviyesinde tamamladı. XULAS ise %3.69 düşüş gösterdi. Endeksin güne yatay konumda başlamasını bekliyoruz. TCMB verilerine göre yabancı yatırımcılar geçtiğimiz hafta $570mn tutarında hisse senedi, $94mn tutarında Dibs satışı gerçekleştirdiler (Detayları aşağıda bulabilirsiniz). 2021 yılına 1482 seviyesinde başlayan BIST100; yıl içerisinde en düşük 1256, en yüksek 2406 seviyesini gördü. Yılın başından bu yana en fazla değer kazanan&kaybeden hisseleri aşağıda bulabilirsiniz.

İZLENECEKLER

—Kasım’21 Dış Ticaret Denges

ŞİRKET HABERLERİ

—İş Bankası; SISE, TSKB, ANHYT, ISFIN, ISGYO, ISMEN paylarında toplam tutarın TL1mr ile sınırlı olması kaydıyla 2022 yılı içinde borsada satın alınması, gerektiğinde satılması konularında genel müdürlüğün yetkilendirildiğini bildirdi.

—TOASO yılsonu envanter sayımı ve bakım çalışmaları nedeniyle 1-9 Ocak tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verileceğini bildirdi.

—ARCLK, Hollanda’da yerleşik %100 bağlı ortaklığı Ardutch BV’nin sermayesinde yapılacak €160mn’luk artışa katılacağını açıkladı.

—MAKTK şirket hedefleri doğrultusunda kesme, bileme, kaplama fonksiyonuna sahip makine ve teçhizatın TL79mn bedel ile nakden satın alındığını açıkladı.

—ARASE, iştiraklerinden Aras Elektrik Dağıtım’ın mevcut durumda TL685mn olan yatırım teşvik belgesinin TL1.94mr’a yükseltildiğini açıkladı.

—SAHOL hisse geri alım programı kapsamında dün TL13.23 fiyat ortalaması ile 610bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—BIMAS hisse geri alım programı kapsamında dün TL63.16 fiyat ortalaması ile 100bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -