Gündem

Piyasadan haberler

Kütahya Şeker Fabrikası AŞ, 24.09.2021-31.12.2021 döneminde 54 bin 825 ton kristal şeker üretimi gerçekleştirdi.Kütahya Şeker Fabrikası, 68. Pancar Tesellüm ve Şeker üretimi ile ilgili olarak; 24.09.2021-31.12.2021 tarihleri arasında gerçekleşen tesellüm ve üretim süreçleri neticesini açıkladı.Şirket’ten KAP’a yapılan açıklamaya göre, bedeli ödenen pancar 333 bin 156 ton, işlenen pancar 333 bin 150 ton ve üretilen kristal şeker 54 bin 825 ton olarak gerçekleşti.

Kristal Kola, 55,6 milyon adet Torku Marka 250 ml Alüminyum kutu gazlı meşrubat teslimat tarihini revize etti.

Şirket’ten KAP’a yapılan açıklamada, “Torku” markası ile Balıkesir tesislerinde 70 milyon adet 250 ml Alüminyum kutu ambalajlarında gazlı meşrubat üretimine yönelik olarak, Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile 26/10/2020 tarihinde “Fason Üretim Protokolü” anlaşması imzalandığı, anlaşma konusu ürünlerin müşteriye 2020-2021 yılı içerisinde teslim edilerek, tahsilatı gerçekleştirileceğinin duyurulduğu hatırlatıldı.Açıklamada, “Küresel piyasalardaki gelişmeler, ekonomide ve piyasa şartlarında arz talep dengesinde meydana gelen değişimler neticesinde 55.622.608 adet 250 ml Alüminyum kutu ambalajlı gazlı meşrubat teslimatı 2022-2023 olarak revize edilmiştir.” denildi.

Söktaş, Efeler Çiftliği halka arz sürecinin planlanan şekilde yürütüldüğünü bildirdi. Şirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:”Şirketimizin %84 oranında bağlı ortaklığı Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.’nin (“Efeler Çiftliği”) halka arzına ilişkin yatırımcılarımızdan gelen yoğun sorular nedeniyle bilgilendirme yapılması gereği duyulmuştur.Efeler Çiftliği’nin halka arzına yönelik olarak; kayıtlı sermaye sistemine geçiş ve esas sözleşmesinin tadiline ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (“SPK”) onay alındığı ve esas sözleşme değişikliğine ilişkin genel kurul kararının tescil edildiği önceki açıklamalarımızda belirtilmiştir.Aynı açıklamalar kapsamında, 22.03.2021 tarihli duyurumuz ile Efeler Çiftliği’nin halka arzının 2022 yılının başında yapılmasının planlanmakta olduğu belirtilmiştir. Halka arza yönelik çalışmalara halihazırda başlanmış olup, halka arz süreci planlanan şekilde yürütülmektedir. 31.12.2021 tarihli finansal tablolara göre hazırlanan başvuru evraklarının nihai hale getirilmesi sonrasında, izahname onayı alınması amacıyla SPK’ya başvurulması planlanmaktadır.Efeler Çiftliği’nin halka arzına ilişkin gelişmeler olması durumunda, kamuoyu ile bilgi paylaşılmaya devam edilecektir.”

Borusan Mannesmann, Avrupa’da yeni yatırım planlaması çerçevesinde Romanya’nın Ploieşti şehrinde 805 bin euro bedelle arazi satın aldı. Şirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:”Borusan Mannesmannın sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda, 27 Temmuz 2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda açıklanmış olan Romanyada kurulu bağlı ortaklığımız yatırım planı doğrultusunda, ağırlıklı olarak Avrupadaki otomotiv müşterileri için üretim yapacak özel boru işleme tesisinin kurulacağı araziyi, Romanyanın Ploieşti şehrinde 805,000 Euro bedelle satın almıştır. Bu yatırım süreciyle ilgili gelişmeler Kamuyu Aydınlatma Platformunda paylaşılmaya devam edilecektir. “

BRISA…Arvento Paylarının Devralınmasına İlişkin Rekabet Kurulu Onayı Şirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:” Daha önce 14 Aralık 2021 tarihli özel durum açıklamamızda kamuya duyurulduğu üzere, Şirketimizin Arvento M2M Elektronik Sistemler Sanayi Ticaret A.Ş. (Arvento) sermayesinin %88,89’unu temsil eden payların tamamının devrinin tamamlanması amacıyla Rekabet Kurumu’na müracaat edilmişti.Söz konusu işleme Rekabet Kurulu’nun 20 Ocak 2022 tarihli toplantısında izin verilmiştir.”

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -