Gündem

Pera Öğrenme ‘Bilim ve Teknoloji Haftası’nı kutluyor

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Bilim ve Teknoloji Haftası’nı 6-11 yaş grubuna yönelik çevrimiçi atölyelerle kutluyor. Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Roket Arabam” ve “Dans Eden Robotlar” adlı atölyelerde temel fen kavramları hakkında bilgi edinen çocuklar, kendi mühendislik tasarımlarını üretecek. Program, 13 Mart Pazar günü 11.00 – 15.00 saatleri arasında Zoom Meeting uygulaması üzerinden ücretsiz gerçekleşecek.

Bilim ve Teknoloji Haftası’nı her yıl özel bir programla kutlayan Pera Öğrenme, çocuklara Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle eğlenceli atölyeler hazırladı. Katılımcılara basit malzemelerle mühendislik tasarımları yapma imkânı veren Bilim Kahramanları ile STEAM Atölyeleri programına 6-11 yaş arası tüm çocuklar ücretsiz katılabiliyor.

Bilim sevgisi, sanat ve tasarımla buluşuyor
6-9 yaş grubuna yönelik Roket Arabam atölyesinde Isaac Newton ve Etki Tepki Yasası hakkında bilgi edinen katılımcılar, bu yasanın gündelik hayattaki örnekleri üzerine sohbet ettikten sonra roketlerin çalışma prensibini öğreniyor. Ve bu prensipten yararlanarak balon, mukavva, mandal gibi basit malzemelerle kendi roket arabalarını tasarlıyorlar. 

Dans Eden Robotlar atölyesinde, mühendislik becerilerinin bilimsel çalışmaların yanı sıra sanattaki kullanımı hakkında bilgi edinen 9-11 yaş grubu çocuklar, ünlü müzisyen ve ses tasarımcısı Yuri Suziki’nin robotlardan kurduğu orkestra ile tanışıyor. Elektrik devresinde yer alan basit bir motorun çalışma hızı ile güç kaynağı arasındaki ilişkiyi öğrenen katılımcılar, karton bardak, pil, elektrik bandı gibi çeşitli malzemelerle dans eden robotlar tasarlıyor.

Pera Öğrenme’nin Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında 13 Mart Pazar günü gerçekleştireceği Bilim Kahramanları ile STEAM Atölyeleri’ne Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklar ücretsiz katılabilir. 6-9 yaş grubuna yönelik Roket Arabam atölyesi saat 11.00’de, 9-11 yaş grubuna yönelik Dost Dans Eden Robotlar atölyesi saat 13.30’da Zoom Meeting uygulaması üzerinden çevrimiçi gerçekleşecek.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -