Spor

Raketle Oynanan Uluslararası Sporlar

Raket ile oynanan birçok spor türü vardır. Uluslararası olarak da bilinen bu sporlar sıklıkla gündemde olmaya devam eder. Raket sporlarının daima maçları yapılır ve seyirciler için de izlemek büyük bir zevktir. İzleyicilerin ilgisini çeken birçok şey vardır. Bu sporların raketle oynanıyor olması en çok ilgi çeken yanlarındandır. Raket sporları farklılaştıkça her sporun raketi de farklılaşır. Örneğin Badminton raketi daha uzun olurken tenis raketi daha kısa ve güçlü tellerden yapılır. Bunun nedeni ise oynanan topların ağırlık oranlarının farklı olmasıdır. Raketleri daha farklı olan birçok spor vardır. Masa tenisi, badminton, padet, soft tenis, raketbol raketle oynanan sporlardan sadece bazılarıdır.

Raket Sporlarından Tenis

Tenis birçok farklı çeşidi olan bir spordur. Masa tenisi, kort tenisi, plaj tenisi gibi birçok çeşidi vardır. Tenis genellikle iki kişi ile beraber oynanır. Her ne kadar farklı malzemeler gerekse de tenis sporlarının ortak noktası raket ile oynanmasıdır. Fakat raketleri farklılık gösterdiği için aynı raketle bütün tenis sporlarını yapmanız mümkün değildir. Wilson tenis raketi, sporun yapıldığı alana göre de değişiklikler göstermektedir. Aynı zamanda farklı ülkelere özel olarak da tenis sporları vardır. Fakat daha çok uluslararası tenis sporları gündeme gelerek turnuvaları dahi düzenlenir. Her yıl tenis turnuvaları yapıldığı için birçok tenis tutkunu da bu sporları izlemek için can atarlar.

Masa Tenisi

Raketle oynanan bir tenis çeşidi olarak masa tenisi kapalı alanlarda oynanır. Ping Pong da denen bu spor oldukça keyifli ve rekabetin olduğu bir spordur. Masa tenis raketi ağırdır ve aynı zamanda diğer raketler gibi tellerden yapılmaz. Oynanan topun ağırlığı çok az olduğu için topa yön vermek açısından daha ağır bir raket ile bu spor yapılır. Masa tenisi sporunun amacı topu fileden geçirmek ve karşı tarafın alanında bırakmaktır. Dışarıya giden top ise size sayı kaybettirir. Tamamen hassas bir spor olduğu için oldukça zor olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Raketi kontrol edebilmek de topa karşılık vermek kadar önemlidir. Aynı zamanda hızlı ve refleks olarak güçlü olan kişilerin daha iyi oynayacağı kesindir.Formun ÜstüFormun Altı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -