Gündem

Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’ne Güney Afrika ev sahipliği yapacak

30 ülkeden 60’tan fazla dansçının dünyanın en iyisi olmak üzere ter dökeceği yarışmanın jürilik görevini ise izleyiciler üstlenecek.

Red Bull Dance Your Style 2022 Dünya Finali, dünyanın en iyi dansçılarının mücadelesine sahne olmaya hazırlanıyorHip hop, popping, house dahil neredeyse tüm sokak dansı türlerini bünyesinde barındıran Red Bull Dance Your Style 2022 Dünya Finali, Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde, 10 Aralık Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek. Yarışmada 30 ülkeden 60’tan fazla dansçı, birincilik için tüm hünerlerini sergileyecek. İzleyicinin jüri olarak kazananı belirlediği yarışmada dansçılar önce dans pistine sonra birbirlerine meydan okuyacak.

Dansçılar en iyi olmak için mücadele edecek

Red Bull Dance Your Style 2021 Dünya Finali’ne katılmaya hak kazanan 27 finalist, bu sene gerçekleştirilecek 2022 Dünya Finali’nde direkt yer alacak. Bunun yanında 2022 ülke finallerini kazanacak dünyanın dört bir yanından sokak dansçıları da bu sene Red Bull Dance Your Style 2022 Dünya Finalinin bir parçası olma fırsatına sahip olacak. Geçtiğimiz senenin Güney Afrika ulusal finalinin kazananı dansçı Shanny J, ülkesinin ev sahipliği yapacağı bu muhteşem etkinliği dört gözle beklediğini ifade ederek “Aralık ayında gerçekleştirilecek Red Bull Dance Your Style 2022 Dünya Finali’nde kendi ülkemde Güney Afrika’yı temsil etme fırsatına sahip olduğum için çok mutluyum. Ulusal finali kazanmak rüya gibiydi ve şimdi de memleketimde dünyanın en iyi dansçılarına karşı yarışacağım için çok heyecanlıyım; oldukça sıkı bir antrenman sürecindeyim” dedi.

Red Bull Dance Your Style 2021 Türkiye Finali’nin kazananı olan ve ülkemizi dünya finalinde temsil etme hakkını da kazanan Akay Üstünel ise “Red Bull Dance Your Style 2021 Türkiye Finali’ni kazanmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dans etmeyi çok seviyorum, bayrağımızı ve ismimi yukarı taşımak istiyorum. Bu sebeple Güney Afrika’ya gitmek, en iyilerle yarışacak olmak benim için büyük bir heyecan” dedi.

Red Bull Dance Your Style 2022 Dünya Finali, bugüne kadar gerçekleştirilecek ikinci dünya finali olma özelliğini taşıyor. İlk Red Bull Dance Your Style Dünya Finali 2019 yılında, Paris’teki tarihi Grande Halle de La Villette’de 4000’den fazla katılımcı ve dünya çapında 3,8 milyondan fazla canlı izleyici ile gerçekleştirildi. Hollandalı dansçı Shinshan, dünyanın her yerinden yarışmaya katılan 39 dansçıyı geride bırakarak ilk Red Bull Dance Your Style dünya birincisi oldu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -