Gündem

Rihanna Hakkında

Rihanna Hakkında

Rihanna, 9 Grammy ödülüne sahip Barbadoslu bir şarkıcı olarak kariyerine devam etmektedir. New York şehrinde ikamet eden sanatçı şarkıcılığın yanında söz yazarı, moda tasarımcısı, iş kadını, oyuncu, diplomat ve hayırsever olarak da bilinmektedir. Saint Michael’de dünyaya gelen sanatçı, gençlik yıllarını Bridgetown’da geçirmiştir.

2003 yılında ilk demo albümleri ile müzik kariyerine girmiştir. Bunda en önemli rol Evan Rogers olmuştur. Sanatçı ilk albümünü 2005 yılında Music of the Sun adıyla duyurmuştur. Bundan bir yıl sonra ikinci albümü A Girl like Me albümünü duyurmuştur. 2008 yılında çıkardığı üçüncü albümü ona aynı zamanda Grammy ödülünü de getirdi. Rihanna mp3lerini indir o günden buyana sürekli artan bir trende sahip olmuştur.

Bu albüm aynı zamanda onun imajını değiştirdiği ve seks sembolü olarak ortaya çıktığı bir çalışma olmuştur. 20 Şubat 1988 tarihinde dünyaaa gelen sanatçının Hot 100 listelerine giren çok sayıda şarkısı bulunmaktadır. Sanatçının albümünde yer alan şarkıları çoğunu kendi yazarken ünlü düetlere de imza atmıştır.

Take a Bow, Distrubia, Umbrella, Only Girl, We Found Love, S&M, Diamonds, The Monster, Love the Way You Lie, Live Your Life gibi bilinen çok sayıda tekli çalışması vardır. Rihanna kariyeri boyunca 230 milyonun üzerinde kayıt satma başarısını göstermiştir.

Rihanna Kariyeri ve Albümleri

Rihanna, pop ve R&B tarzında yaptığı müzikler ile dikkat çekmektedir. Birçok ünlü sanatçı ile ilişki yaşamıştır. Drake, Eminem, Jay Z, Ne-Yo, Kanye West ile ilişkileri duyulmuştur. 2021 yılında öz servetinin 1.7 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

2017 yılında Harvard Üniversitesi tarafından “Yılın En Yardımsever İnsanı” olarak seçilmiştir. Forbes dergisi tarafından En güçlü yüz kadın listesinde kendisine yer almıştır. Yine aynı dergide serveti ile dünyanın en zengin kadın şarkıcısı olduğu da açıklanmıştır.

Kariyeri boyunca çok sayıda ödül alan sanatçı bunların arasında 9 Grammy Ödülü ile dikkat çekmektedir. Ayrıca farklı dallarda 6 adet Guinness Dünya Rekoru ödülünün de sahibi olmuştur. 2021 yılında ki verilere göre eğlence sektöründe Oprah Winfrey’den sonra en zengin ikinci kadın olmayı başarmıştır.

Rihanna şarkılarını dinle çok ilgi çekmeyi başarmaktadır. Youtuve üzerinde milyonlarca izlenme sayısına ulaşmıştır. Sanatçı son albümünü 2016 yılında Anti adıyla duyurmuştur. Ayıca çok sayıda filmde de yer alması ile dikkat çekmiştir. Bunların arasında Battleship, Annie, Evim, Bates Motel, Supa Modo ve Guava İsland filmleri dikkat çekmektedir.

Dünya üzerinde milyonlarca hayranı bulunan sanatçı belirli aralıklarla özellikle albüm yayınladığı yıllarda özel turneler düzenlemiştir. Son olarak 2016 yılında Anti World Tour kapsamında üç farklı şehirde konserler vermiştir. Sektöründe tartışmasın en zirvede olan isimler arasında yer almaya devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -