Sponsorlu Bağlantılar

Rotavirüs Aşısı Nedir?

Rotavirüs Aşısı Nedir?

Bebeklerde görülen zehirli ishal hastalığını engellemek için uygulanan aşıya rotavirüs aşısı denir. Aşı takvimi içerisinde uygulanması zorunlu olan aşılardan değildir. Ancak yapılan çalışmalar sonunda bebeğin hayatını riske atmamak için mutlaka yapılması önerilir. Hastalığın kesin tedavisinin olmaması ve semptomlarının diğer hastalıklar ile karışması nedeni ile bebek ölümleri görülebilir.

Rotavirüs Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Her bebeğin bağışıklık sistemi birbirinden farklı olması nedeni ile hastalık semptomları değişiklik gösterebilir. Genel olarak bakıldığında durdurulamayan ishal, ateş ve karın ağrısı görülür. Kramp şeklinde gelen bu ağrılar bebeklerin huzursuz olmasına neden olur.

Rotavirüs Nasıl Teşhis Edilmektedir?

Uzman çocuk hekimleri tarafından bazı tetkikler uygulanarak teşhis edilir. Hastalığın teşhisi zor değildir. Ancak ilerleyen vakalarda tedavi oldukça zor bir boyuta ulaşabilir. Bu nedenle rota virüs aşısı vakti geldiğinde uygulanmalıdır.

Rotavirüs Nasıl Tedavi Edilir?

Dehidratasyon kesici ilaçlar ve sıvı desteği bebeğin hayatının korunması için önemli tedavilerdir. Rota virüs aşısı özelinde bu nedenle mutlaka hastalık teşhis edilir edilmez bebeğin hastaneye yatırılması gerekir. Hastalığın evresine göre 1 – 7 gün arasında hastane yatışı önerilir. Virüslere etki eden ilaçlar henüz geliştirilmediği için virüs semptomlarını yok etmeye odaklı ilaçlar kullanılır.

Bebeklerde Ameliyatsız Kepçe Kulak Tedavisi

Yelken kulak tedavici iki farklı uygulama ile ameliyata gerek duyulmadan giderilebilir. Yetişkinlerde ip ile asma ile yapılırken bebeklerde kepçe kulak tedavisi bant ile uygulanır. Bebeklik döneminin ilk 3 ayında bant uygulamasının yapılması gerekir.

Bebeklerde tespit edilen kepçe kulak rahatsızlığı geçici değildir. Genetik bir hastalık olan bu problem tedavi edilmeden kentliğinden geçen bir durum değildir. Erken dönemde müdahale edilmediği takdirde mutlaka ameliyat gerektirir. Bebeklerde kepçe kulak sorunu genellikle aileler tarafından fark edilmeyen bir durumdur.

Kepçe Kulak Nedir?

Kulak kıvrımının genetik bozukluğu nedeni ile kulağın büyük ve şekilsiz görünmesine kepçe kulak denir. Özellikle okul dönemindeki çocuklar için rahatsız edici bir durumdur. Kadınlar saçlarını açarak ya da farklı aksesuarlar takarak bu sorunu gizleyebilirler.

Kepçe Kulak Sebepleri?

Dış kulak kıvrımlarının sayısının az olması, genetik yatkınlık, kulak açısını farklı olması ve ailede kepçe kulak varlığı başlıca nedenlerdir. Gelişen teknoloji sayesinde bebeklerde kepçe kulak tedavisi mümkün olduğu için hayatı etkileyen bir durum olmaktan çıkmıştır.

Kepçe Kulak Hangi Sorunlara Yol Açar?

Kadınların güzellik ve estetik kaygılarına günümüzde erkekler de ortak olmuştur. Estetik uygulamalar önceki yıllarda sadece kadınların tercih ettiği bir durumken günümüzde erkeklerde bu işlemleri tercih ediyor. Kepçe kulak psikolojik sorunlara yol açtığı için son yıllarda sık sık kulak estetiği talepleri oluşur.

Çocuk Doktoru Bebeğinizin İlk Muayenesi Neden Önemlidir?

İlk muayene de bebeğin sağlıklı olup olmadığı değerlendirilir. Doğumsal anomalilerin olup olmadığı kontrol edilir. Bazı doğumsal hastalıklar mama gibi basit faktörler ile desteklenerek yok edilebilir. Bu nedenle İzmir çocuk doktoru ilk bebek muayenesi büyük önem taşır.

Bebeğinizin Çocuk Doktoru İzleminde Neler Olması Gerekir?

Doğumdan itibaren ilk 6 ay düzeli aylık bebek kontrolleri uygulanır. Bu kontroller sırasında işitme testi, topuk kanı alımı, görme taraması, kilo boy takibi, aşılar ve izlemler uygulanır. Bebeğin ayına göre bu izlem içerikleri değişir. Bu nedenle İzmir çocuk doktoru izlemleri sabit izlemlerden oluşmaz Bebeğin biyolojik ayına göre belirlenir.

Bebeğinizin İlk 3 Ay Muayenesinde Neler Uygulanır?

İzmir çocuk doktoru ilk 3 ay izleminde görme taraması, rotavirüs aşısı ve bebeğin çıkardığı seslerin takibini zorunlu kılar. Bebek gelişimi normal ise bu ayda agulamaya başlar. Bağırsak florası oluşmaya başladığı için rotavirüs aşısı daha yüksek antikor oluşturur. Bu edenle 3 ay izlemi hayati önem taşır.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -