Gündem

Salgın kaynaklı gelişmeler

Piyasa Gündemi

Yılın son haftasında risk iştahı gücünü korurken, salgın kaynaklı gelişmeler yakından izleniyor. Omikron varyantının etkisiyle dünya çapında ve yurt içinde vaka sayılarında ciddi artışların yaşandığı görülüyor. Vaka sayılarındaki artış ivmesi şu ana kadar piyasalar üzerinde ciddi bir baskı oluşturmamasına karşın artış eğiliminin devam etmesi ve yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi aşağı yönlü önemli bir risk unsuru olarak takip ediliyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – Ekonomik Güven Endeksi Önem: Orta
•    16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik veri akışının sakin seyrettiği ve yıl sonu rehavetinin görüldüğü küresel hisse piyasalarında yatay bir görünüm etkili olurken, salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Son dönemde yurt dışı piyasalardan bağımsız fiyatlamaların yaşandığı BIST-100 Endeksi dün yukarı yönlü bir seyir izledi ve günü %2,43 oranında yükselişle 1.895,46 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 12,65 – 12,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 12,91’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yılın ve vadeli piyasalarda aralık vadeli sözleşmelerin kapanışında son iki güne girdik. Yurtdışı piyasalardaki tatil rehaveti içeride de işlem hacimlerini sınırlıyor. Düşen işlem hacimleri ve vade kapanışı bu iki günde hisse senetlerinde ve dolaysı ile endekste de volatilitenin artmasına neden olabilir. Dünkü yorumumuzda 1.890 – 1.900 aralığının güçlü direnç konumunda olacağını ifade etmiştik. Dünkü kapanış da bu aralığın ortasında 1.895 seviyesinden gerçekleşti. Bugün 1.900 üzerinde olacak bir kapanış yarınki yılın son işlem gününde de alımların devamını sağlayabilir. Bu durumda 1.985 – 2.000 aralığı gündeme gelebilir. Bugün aşağıda 1.885 ilk destek iken buranın altında 1.830 civarı yeniden gündeme gelecektir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -