Gündem

Sezen Aksu, Oğuz Aral adını Hatıra Ormanı ile yaşatacak

Türkiye’nin önde gelen değerli sanatçılarından Sezen Aksu, 2004 yılında hayatını kaybeden karikatürist Oğuz Aral anısına TEMA Vakfı aracılığıyla Kırklareli Osmancık sahasında 6   bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturdu. Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliği ile tesis edilen sahaya Meşe türü fidan dikimleri yapıldı. 

Sezen Aksu 2013 yılı boyunca verdiği konserlerinden elde edilen gelirlerin bir bölümünü TEMA Vakfı’nın Manisa Salihli Gökköy Hatıra Ormanı’na aktararak 5 bin adet fidan diktirmişti. Öte yandan, 2008 yılında değerli müzik adamları Şerif Yüzbaşıoğlu, Onno Tunç ve Uzay Heparı’nın adlarına TEMA Vakfı’nın Antalya Döşemealtı Hatıra Ormanı’na 4 bin fidan; 2015 yılında söz yazarı Aysel Gürel anısına Balıkesir Kepsut’ta 5 bin fidan; 2018 yılında Adile Naşit anısına Denizli Çal ve Sundurlu sahasında 5 bin fidan; 2019 yılında Meral Okay anısına Tekirdağ Kızılcaterzi sahasında 5 bin adet fidan ve 2021 yılında ise Attila Özdemiroğlu anısına Gaziantep Atmalı sahasında 5 bin fidanı toprakla buluşturmuştu. Oğuz Aral anısına tesis edilen saha ile birlikte Sezen Aksu katkıları ile dikilen fidan miktarı 35  bine ulaştı.

TEMA Vakfı gönüllüsü Sezen Aksu’ya kurduğu hatıra ormanları ile ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma çalışmalarına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -