Gündem

Shanghai’de 438 yeni vaka ve 7 bin 788 asemptomatik vaka

Çin Ulusal Komisyonu tarafından bugün yapılan açıklamada, Çin’in ana kesiminde dün bin 506 yeni COVID-19 vakası belirlendiği, vakaların 51’inin yurt dışından gelenler arasında ve bin 455’inin yerel taşıyıcılarda tespit edildiği belirtildi.

Salgının başından beri Çin’de toplam 154 bin 738 vaka tespit edildi, tedavilerinin ardından taburcu edilenlerin sayısı 123 bin 933’ü buldu, toplam can kaybı 4 bin 638’de kaldı.

Açıklamada, dün toplam 11 bin 781 asemptomatik vaka daha tespit edildiği bildirildi.

Öte yandan, Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Taiwan bölgesinde toplam vaka sayısı 329 bin 12 olarak açıklandı.

Shanghai’de 438 yeni vaka ve 7 bin 788 asemptomatik vaka

Çin’in finans merkezi Shanghai’de salgındaki durum ciddiyetini koruyor. 25 milyon nüfusa sahip kentte toplam 438 yeni vaka ve 7 bin 788 asemptomatik vaka tespit edildi.

Çin Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan, kentteki salgınla mücadele çalışmalarını incelemek üzere dün kente ulaştı. Sun, daha önce Jilin eyaletinde de salgınla mücadele çalışmalarını yönlendirmişti.

Sun Chunlan Shanghai’ye ulaştıktan sonra derhal belediye yetkilileriyle bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve hükümetin konuyla yakından ilgilendiğini aktardı.

Sun, sıfırlama politikasının şaşmadan devam edeceğini, hızlı tepki gösterilmesi, gerekli kişilere anında test yapılması, karantina altına alınan kişilere gerekli tedavilerin sağlanması gerektiğini vurguladı. Sun, bu hedeflere ulaşılması için test kapasitesi, sağlık personeli ve malzeme sağlanması konusunda Shanghai’ye güçlü destek verilerek, salgınla mücadelede zafer kazanılması gerektiğine dikkat çekti.

Shanghai genelinde bugün antijen testi uygulanıyor, yarın da tüm kent sakinlerine nükleik asit testi yapılacak.

Jilin eyaletinde kısa süre önce çok sayıda vaka tespit edilmişti. Uygulanan tedbirler sonrasında durum kontrol altına alındı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -