Gündem

Şirket haberleri

AEFES – Şirketin 2022 yılı beklentileri kapsamında hacim beklentisi dışında tüm beklentilerini koruduğu, hacimlerde jeopolitik gerginlikten kaynaklı olarak orta – onlu yüzdelerde daralma beklendiği açıklandı.
AGYO – Atakule Kule bölümünün Perşembe günü hizmete açılacağı açıklandı.
ATEKS – Şirketin bağlı olduğu TTSİS ile sendikalı çalışanların bağlı olduğu  TEKSİF arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı.
ARDYZ – Şirket ile Dallmeier Electronic GmbH & Co.KG arasında İş Ortaklığı Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
AYGAZ – Şirket tarafından 2022 yılı beklentilerinde değişikliğe gidilmedi.
BIZIM – Şirket tarafından 2022 yılı satış beklentisi 50% (+/-5%)’den 65%(+/-5%)’e revize edildi.
BERA – Şirketin iştiraki Golda Gıda’nın Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası almaya hak kazandığı açıklandı.
BMSCH – Halka arzdan elde edilen fonun 36,5 milyon TL’sinin işletme sermayesi ihtiyacında, 23,5 milyon TL’sinin kısa vadeli borç ödemesinde, 7,2 milyon TL’sinin yatırım harcamalarında kullanıldığı açıklandı.
BIMAS – Şirketin 2022 yılı revize beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.
2022 Yılı Beklentileri

Önceki Beklenti

Revize Beklenti

Satış Artışı

%55 (± 5)

%75 (± 5)  

FVAÖK Marj

%8,5 (± 0,5)

%8,5 (± 0,5)

Yatırım Harcamasının Satışlara Oranı 

%3,2 

%3,2 

 

EKGYO – Şirket projelerinden İstanbul Çekmeköy 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi’nin yer tesliminin yüklenici ile yapıldığı açıklandı.
GARFA – Fitch tarafından şirketin Uzun Vadeli Yabancı Para ve Türk Lirası derecelendirme notlarının teyit edildiği açıklandı.
GESAN – Şirketin Hakan Gıda’nın Mersin Toroslar’da bulunan tesislerine Çatı Öztüketim GES kapsamında Hakan Gıda ile 1,04 milyon dolar bedelle anlaşmaya vardığı açıklandı.
GLCVY – Şirketin Fibabanka’nın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında toplam 50,1 milyon TL olan portföy ihalesini kazandığı açıklandı. ihalesini kazanmıştır.
HDFGS & SEYKM – HDFGS’nin SEYKM’de sahip olduğu paylardan 2.092.568 adedinin Borsa’da satılmasına ilişkin pay satış bilgi formunun düzenlenerek yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
HTTBT – Şirket ile Nepal Havayolları arasında imzalanan anlaşma kapsamında, Nepal Havayollarının 5 yıl yıl boyunca şirketin yolcu hizmet sistem ve gelir muhasebesi çözümlerini kullanacağı açıklandı.
INFO – 91 gün vadeli 174,5 milyon TL tutarındaki bono ihracı kapsamında talepler bugün toplanacak.
ISCTR – 128 gün vadeli 1,1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.
IZINV – Şirketin Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim odaklı jeotermal yatırımları geliştirilmesi amacı ile çalışmalarına başladığı açıklandı.
KNFRT – Şirketin iştiraki Konfrut AG Tarım tarafından Zirai Hammadde Üretim ve Tedariki İş Birimi altında 264 çiftçi ile 100 milyon TL tutarında sözleşmeli üretim anlaşması yapıldığı açıklandı.
LIDFA – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Haziran’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 9 Haziran’a kadar uzatıldı.
MGROS – Şirketin 2022 yılı revize beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.
2022 Yılı Beklentileri

Önceki Beklenti

Revize Beklenti

Satış Büyümesi

%40 – 45

%55 – 60

FAVÖK Marjı

%8 – 8,5

%8 – 8,5

Mağaza Açılış Hedefi

200+

250+

Yatırım Harcamaları

~ 1,2 Milyar TL

~ 1,5 Milyar TL

 

NTHOL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 600 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru Bakanlık tarafından onaylandı.
PAMEL – Şirketin sahip olduğu Tortum HES’in mevcut üretim kapasitesinin artırılması amacıyla başlanan yeni su hattı projesinin %85’inin tamamlandığı açıklanırken, kalan kısmın bu yılın ilk yarısında bitirilmesin in planlandığı açıklandı.
PNLSN – Şirketin %50 sermaye payı ile ortak olduğu ASP’nin kuracağı fabrikaya ilişkin fizibilite çalışmalarının devam ettiği, ASP’ye Kazakistan Varlık Fonunun ortak olması gündeme gelmesi sonrasında, Kazakistan Varlık Fonunun tabi olduğu düzenlemeler nedeniyle ASP’nin mevcut ortakları olarak sahip olunan payların ayrı bir şirket çatısı altında toplanması gerektiği bu nedenle Panelsan KZ LLP unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.
RALYH – Şirketin bağlı ortaklıklarından Ral Yapı Mühendislik tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9 ilde 12 Tesis 1. Paket Spor Tesisleri Yapım İşi ihalesine katılarak 164,9 milyon TL bedelle  5. en düşük teklifi verdiği açıklandı.
RYGYO – Şirket portföyünde yer alan Erzurum Palandöken’deki mülkiyete Şehir – Kayak Oteli işletilmesi için Holiday Inn şirketi ile 10+10 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.
SOKM – Şirketin 2022 revize beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.
2022 Yılı Beklentileri

Önceki Beklenti

Revize Beklenti

Konsolide Satış Büyümesi

%45 (+/- %5)

65% (+/- 5%)

FAVÖK Marjı

%9 (+/- %0,5)

%9 (+/- %0,5)

Yatırım Harcamaları

~1,5 Milyar TL (+/- 100 Milyon TL)

~1,6 Milyar TL (+/- 100 Milyon TL)

 

SUNTK – Şirket paylarının halka arzında talepler 11 – 12 – 13 Mayıs’ta toplanacak.
SMRTG –
Şirket ile yurtiçinde yerleşik büyük bir müşteri arasında 3,85 milyon dolar bedel üzerinden  Yurt İçi Satış Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
Smart Holding ile Shanghai Electric Power Co. arasında Bulgaristan’da 30MW AC Fotovoltaik Enerji Santrali projesi ortak yatırımına istinaden Mutabakat Zaptı imzalandığı açıklandı.
UFUK – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Haziran’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.
VAKBN –
88 gün vadeli 43,6 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
199,5 milyon dolar ve 738,7 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla SOFR+%2,75 ve Euribor+%2,10 olarak açıklandı.
YYLGD – Şirket paylarının halka arzında talepler 11 – 12 – 13 Mayıs’ta toplanacak.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -