Gündem

Gaziantep’te ‘güvenilir ürün zirvesi’

GAZİANTEP (İGFA) – Dünya Gıda Günü’nde gerçekleşen zirve ile deprem bölgesindeki 65 üretici sektör paydaşları ile bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulundu. Zirvede ayrıca, Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, yerel yönetimler, STK ve kanaat önderlerinin katılımı ile bir de protokol imzalandı. Protokol ile kırsaldaki yerel üretimin geliştirilmesi için güç birliği yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin zirvede yaptığı konuşmada iş yapma modelinden bahsederken konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Gaziantep’te biz birlikte iş yapma modeli oluşturduk. 15 günde bir oda başkanları, şehrin ileri gelenleri ve STK’ların bir araya geldiği toplantılar düzenliyoruz. Önceden ürünlerimiz Avrupa’da başkalarına aitmiş gibi pazarlanıyordu. Bu yönde ilk adımı baklava üzerinden attık. Şu anda 100 coğrafi işaretli ürünü geçtik. Hanımefendinin (Emine Erdoğan) başkanlığında da Anadoludaki coğrafi işaretli ürünler belirlenmeye başlandı. Unesco tarafından gastronomi şehri ilan edilince baktık ki bu işin kaynağı toprak ve güneşten geliyor. Böylece tarım okulu açtık. Toprağımız kıpkırmızıdır, güneşimiz bambaşkadır. Kadın kooperatifleri kurup Ata tohumu üretmeye başladık, tarıma ve üretime katkıda bulunduk. İş birliği modeli oluşturduk. Sözün özüyle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 Coğrafi işaretli ürünümüzü belirledik.”

BAKANLIK TARIMSAL ÖDEME DESTEĞİ SAĞLADI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı konuşmasında zirvenin deprem bölgesindeki tarımsal üretime dikkat çekmek adına önemli olduğunu belirtirken deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için 14 milyar TL ye yakın tarımsal ödeme desteği sağladıklarını söyledi.

Zirvede konuşan İstanbul Valisi Davut Gül Gaziantep’te Başkan Fatma Şahin’in öncülüğünde yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, “Görev sürem boyunca Gaziantep’te Fatma Şahin Hanım öncülüğünde yapılan çalışmaları yakından takip etme şansım oldu. Özellikle ürünlerin tohumdan başlayarak muhafaza edilmesi, bunun ekiminin sağlanması, çiftçinin desteklenmesi, kadınlar başta olmak üzere kooperatifleşmenin sağlanması, ürünlerin markalaşmasının sağlanması, adeta kendi içinde ekosistemi oluşturmasıyla tam olarak örnek bir kırsal kalkınma metoduna şahitlik ettik. Fatma Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Gördüğüm şey şu; zaman ve emek harcıyorsanız mutlaka başarılı oluyorsunuz. Gaziantep’teki ürünlerin birçok platformda yer alması gastronomi festivalleriyle de bunun katma değerinin artmasına sebep olmuştur.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -