Gündem

Vaka sayılarında gözlenen artış eğilimi ve salgın kaynaklı gelişmeler

Piyasa Gündemi

Küresel çapta Noel rehavetine bağlı olarak işlem hacimleri düşük seyrederken, salgın kaynaklı gelişmeler yakından takip ediliyor. Dünya genelinde Omikron varyantına bağlı olarak vaka artışları hız kazanırken, bazı bölge ve ülkelerde vaka sayılarında rekor seviyeler görülüyor. Vaka sayılarındaki artış eğiliminin devam etmesi ve ilerleyen süreçte kaçınılmaz olarak yeni tedbirlerin gündeme gelmesi, küresel çapta devam eden ekonomik toparlanma ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturabilir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik veri akışının sakin seyrettiği ve yıl sonu rehavetinin görüldüğü küresel hisse piyasalarında dalgalı bir görünüm etkili olurken, salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Yurt dışı piyasalardan bağımsız fiyatlamaların yaşandığı ve volatilitenin devam ettiği BIST-100 Endeksi dün günü %1,68 oranında düşüşle 1.863,65 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı kayıplarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsaları bugün Noel tatili nedeniyle işlem görmeyecek. Endeks kapanışında 13,05 – 13,12 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 13,29’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yılın ve vadeli piyasalarda aralık vadeli sözleşmelerin son işlem günü. Yıl sonuna gelinmiş olmanın rehavetiyle işlem hacimleri düşük seyretmeye devam ediyor. Dün endekste düşük işlem hacmiyle de olsa gün boyuna yayılan ve endeksin günün dip seviyesine yakın kapanmasına neden olan satışları takip ettik. Bugün endekste 1.885 altında kalınması negatif görünümü destekleyecektir. Bu durumda ilk güçlü destek 1.830 civarında bulunuyor. Buranın altına sarkılması teknik baskıyı yeniden şiddetlendirerek aşağıda 1.770 ve 1.725 seviyelerini gündeme getirebilir. 1.885 geçilebilecek olur ise 1.900 – 1.925 aralığındaki ilk güçlü direnç bölgesi izlenecektir. 1.925 üzerinde kapanış gerçekleşecek olur ise gelecek haftaya pozitif bir sinyal oluşmuş olacaktır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
en iyi casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -